100 days return policy
Fast shipping
Buy now, pay later
Fast shipping
Lowest price guarantee

Reflexhamers

Een reflexhamer is een medisch instrument dat wordt gebruikt om de reflexen van een persoon te testen. Het is een belangrijk instrument voor zorgverleners om de neurologische gezondheid van patiënten te beoordelen, met name bij mensen met aandoeningen zoals neurologische stoornissen, musculoskeletale aandoeningen of letsels aan het zenuwstelsel. Er zijn verschillende soorten reflexhamers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functies:

Rubberen hamers: Deze klassieke reflexhamers zijn voorzien van een rubberen kop aan het uiteinde van een handvat. Ze worden gebruikt om de diepe peesreflexen te testen door zachte tikken op specifieke pezen.

Buck-hamers: Deze hamer heeft twee uiteinden (een kleine en een grote ronde kant) en bevat vaak een naald en borstel in het handvat voor extra tests., waardoor ze geschikt zijn voor het testen van verschillende reflexen en het variëren van de stimulusintensiteit.

Babinski-hamers: Deze speciale reflexhamers hebben een zachte, platte kop die wordt gebruikt om de Babinski-reflex te testen, een neurologische test waarbij de voetzool wordt gestreken om te zien hoe de tenen reageren.

Taylor-hamers: Dit zijn kleine reflexhamers met een rubberen kop en een metalen handvat, ontworpen voor nauwkeurige stimulatie van oppervlakkige reflexen.

Wartenberg pinwheel hamer: Dit is een medisch instrument dat gebruikt wordt voor neurologische onderzoeken. Het bestaat uit een handvat met aan het uiteinde een draaiend wiel met scherpe puntjes. Het wordt over de huid gerold om de gevoeligheid en zenuwreacties te testen, wat kan helpen bij het diagnosticeren van zenuwschade en andere neurologische aandoeningen. Dit instrument wordt niet gebruikt om reflexen te testen, zoals een reflexhamer, maar om de sensatie en reactie van de huid te evalueren.

 Ongeacht het type reflexhamer dat wordt gebruikt, is het regelmatig testen van de reflexen van patiënten van vitaal belang voor het beoordelen van hun neurologische gezondheidstoestand en het nemen van passende maatregelen indien nodig. Met een betrouwbare reflexhamer kunnen zorgverleners effectief werken aan het bevorderen van de neurologische gezondheid van hun patiënten.